Tour de France, tour de force

Weinig lag vast, behalve dat we rond 16 juli in de buurt van Carcassonne werden verwacht, voor een weekje met de familie.

Geen auto, geen vliegtuig, een onbepaald aantal fietsen, een tent, kinderen van 7 en 9 (nog steeds zonder groeispurt), een maand ouderschapsverlof (ik) en een maand onbetaald (hij), waren de ingrediënten.

De kaart van Frankrijk werd opengevouwen en flixbussen en Ouigo-trajecten verkend. Al snel bleek de Pino geen optie. Onmogelijk mee te nemen op bus, trein of onbetaalbaar. C kon ondertussen wel zelf fietsen, maar wat met M? Op zijn 16 of 20 inch fietsje, zou hij veel moeten trappen en zouden we gebonden zijn aan verkeersluwe wegen. 1 fiets voor 2 kinderen leek misschien ideaal. We tikten een tweedehands frog op de kop (Bij Rijwielen Cadans in Leuven die hun Frogs terugkopen voor de helft van de prijs, wat een service). C fietst het groostste deel, M trapt hele stukken met het zadel op zijn laagst en liefst op plekken waar hij niet te veel moet stoppen want aan de grond kan hij net niet. Een kussentje op mijn bagagerek en een stoeltje op de stang, schenkt het ander kind rust.

Uiteindelijk kiezen we Ouigo h/t Bordeaux. Omdat we niet moeten overstappen, omdat het spotgoedkoop is, omdat de fietsen mits toeslag van 5 euro mee kunnen in een zak. Vertrekken om 6 u ’s ochtends in Tourcoing namen we erbij en was -dankzij schoonfamilie in Ieper- ook mogelijk. Omdat we om 4u oppstonden, sliepen de kinderen de helft van de reis, wat een service.

Het is wat gedoe,de fietsen demonteren en in zakken steken, met 3 grote zakken en 8 fietstassen op een trein geraken, zonder kind, man of fiets te verliezen,maar he! 5 u later stonden we in Bordeaux Saint-Jean voor 111 euro all-in…

Vertrek in Gent st Pieters

Tourcoing

Rustige rit dankzij het vroege uur

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s