Katharen route

Deel 2

Quillan – Camon (camping La Besse) 32 km / Camon – Varhilles (municipal) 35 km//Varhilles – Mas d’azil 43 km/ Mas d’azil – Prat 45 km / Prat – Saint-Bertrand-de-Comminges 56 km

Na het gemak van Canal de Garonne, kwam de uitdaging (én de uitzichten) bij het tweede deel van onze fietsreis. De voorlopers van de Pyreneeën, langs katharenburchten en door kleine dorpjes, langs heuvels, grindpaden en beekvalleien en dat alles onder één verschroeiende zon tijdens de langste hittegolf van Europa. We waren wel al wat gewoon, de hitte van Japan en de verschroeiende warmte uit Cambodia lagen nog vers in ons geheugen. Maar dit keer moeten de spillebeen zelf de heuvels verslaan.

Waar wij ons zorgen over maakten…

Lenig trapt ze de hellingen op, vol overgave zoeft ze naar beneden. Precieze controle over haar stuur, genoeg lach en moed om telkens opnieuw te beginnen. Haar jongere broer neemt soms over, dan laat ze zich verwennen door rust achteraan op de fiets.

De geur van vijgen, de gele velden vol zonnebloemen en de majesteuze pyreneeën op de achtergrond. We zoeken onze eigen weg (opnieuw dankje Osmand), komen soms op gravelpaden uit en onrijdbare hellingen van 25% maar rijden toch vnl autoluw.

Tot we in de buurt van Mas d’Azil bijna voortdurend worden ingehaald door campers. Ze staan in elke bocht en opening, zijn aan het koken en hebben hun TV al geïnstalleerd. We vrezen een beetje dat de campings volzet zijn en dat ze als alternatief dan maar langs de openbare weg kamperen. Maar er blijkt nog ruimschoots plaats en pas als de campingeigenares er ons op wijst dat we morgen de baan niet op mogen tussen 10u en 15u wegens passage van Tour de France, begrijpen we de drukte. We nemen dus een rustdag en bekijken het spektakel van benen die tien keer zo vlot trappen en twintig keer zo snel vorderen.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s