Pauze tussen Pau en Pamplona

Hoogtemeters en afstand waren de triggers. We huurden voor 6 dagen een auto en hadden wilde plannen: Spanje, Sierra de Guara, Spaans Baskenland, San Sebastian,Frans Baskenland. Geuren en indrukken opsnuiven en denken : zou het hier fietsbaar zijn?

Sierra de Guara was indrukwekkend met veel roofvogels en vlinders, azuurblauwe rivieren in diepe canyons. Fietsen daar moet heerlijk zijn maar liever eind mei of juni dan in deze snikhete zomer. Schaduw is zeldzaam en de zon brandend.

Alquézar

Veel verder zijn we niet geraakt. In Pamplona sliepen we voor het eerst in een hostel. C was al heel de dag hangerig en klaagde over buikpijn. We bezochten de stad, aten een ijsje (wij, C wou niet en dat was best vreemd), verbaasden ons over het stierenlopen bij San Firmin maar veel energie kreeg ze er niet van. Die nacht begon ze over te geven. Niet één keer maar elk half uur. Ze kroop naar het toilet (Godzijdank sliepen we in een hostel) en kreunde de hele nacht van de buikpijn.

Pamplona, C heeft het moeilijk

De volgende dag bleek mijn vrees waar : appendicitis. Enkele uren later werd ze al geopereerd en spendeerden we de rest van onze week in het ziekenhuis.

De plannen om nog een etappe te fietsen door Frans Baskenland werden opgeborgen.

We doen een praktische krachttoer om fietsen op te gaan halen in Pau, te ontzien en toch nog wat rustige vakantie te hebben in de Landes en Bordeaux.

Kamperen naast een pingpongtafel heeft zo zijn voordelen

Zelf fietsen gaat niet meer, maar kleine stukjes op het stoeltje wel

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s