fietsreizen

CAMBODIA

In Bangkok namen we de bus naar Siem Reap en bezochten de tempels van Angkor Wat. Dan begon de echte fietstocht en in een kleine 10 dagen fietsten we door Noord Cambodia. Van Siem Reap naar Laos via Stung Treng. Het was een zeer warm begin.  De verslagen lees je hier.

LAOS

Tussen 25 april en 12 mei fietsten we door Laos richting Vietnam. We rustten enkele dagen uit op de 4000 eilanden en fietsten tot aan Savanakhet voornamelijk plat onder een brandende zon.  Via The Loop fietsten we door heuvels naar Vietnam en namen we de grensovergang aan Cau Treo. Onderweg vele lachende mensen, veel dieren, heerlijk eten, hangmatten en rijst  en alles in een zacht kabbelend ritme. Alle verslagen lees je hier.

VIETNAM

Vietnam, dat was liefde op het eerste zicht. Ook al werden we bijna de weg afgetoeterd, de mensen en ontmoetingen, het broeierige leven, de energie, de opgewekte lach gaf ons vleugels op de fiets. De verslagen van onze fiets (maar ook bus en trein) avonturen lees je hier.

CHINA

In China zetten we de fiets twee weken aan de kant in Kunming en verkennen Yunnan met het openbaar vervoer.  We missen onze fietsen maar genieten van tempels, de verschillende minderheden en hun tradities, kledingdracht en keuken. Tibet is nabij en lonkt. Terug op de fiets in Guangxi en Hunan komen we terecht in een overstroming en zien we prachtige indrukwekkende landschappen, maar ook een andere kant van het land. We treinen van Shaoyang naar Shanghai en fietsen nog een week door de grootste stad ter wereld. China, we wisten niet goed wat te verwachten maar waren verrast van zowat alles. Wat genoten we. Er is nog zoveel te ontdekken in China, ooit ga ik weer. Wat wij ontdekten lees je hier. 

Guangxi -Hunan

 

JAPAN

Onze laatste maand verkennen we Japan. Helemaal anders, herkenbaar en totaal vreemd. Tussen bergen en zee, vis en rijst ontdekten we een deeltje het land van de nooit ondergaande zon. Onze verslagen lees je hier.

Advertenties